Dette indhold er sponsoreret
Du har glædet dig ualmindeligt længe og meget til din ferie sydpå. Kufferten er næsten pakket, og flybilletterne liggere klar. To dage før du skal afsted rammes du desværre af et slemt tilfælde af influenza med høj feber og ondt i halsen. Hvad gør du nu? Er din ferie tabt, hvad med flybilletter og hotelopholdet? Er du medlem af en fagforening som f.eks. HK kan de rådgive dig om, hvordan du skal forholde dig med hensyn til sygdom under ferie.
Hvad er erstatningsferie?
Hvis uheldet er ude, og du må lægge dig syg i din ferie, har du faktisk mulighed for, takket være ferieloven, at få erstattet din ferie. Du har ret til at få en såkaldt erstatningsferie. Du kan også få erstatningsferie, hvis du bliver syg inden din ferie begynder. Der er dog nogle regler, som skal være opfyldt for at du er berettiget til erstatningsferie.
I korte træk er reglerne:
- Du kan få erstatningsferie efter 5 sygedage
- Du skal melde din sygdom til din arbejdsgiver på første sygedag
- Du skal selv betale for en lægeerklæring for at dokumentere din sygdom
Husk at give din arbejdsgiver besked
Selvom det er rigtig surt, er der ingen vej uden om. Du er for syg til at afholde din ferie, og er derfor nødt til at benytte dig af din ret til erstatningsferie. Retten til erstatningsferie starter imidlertid først, når du har givet din arbejdsgiver besked om, at du er syg. Derfor er det meget vigtigt, at give din arbejdsgiver besked om din sygdom så hurtigt som muligt. Du skal også huske at kontakte din læge, så snart du bliver syg, så du kan få en lægeerklæring, som kan dokumentere din sygdom. Lægeerklæringen skal du selv betale for.
Husk at få en afbestillingsforsikring
Forhåbentlig har du været så smart, også at købe en afbestillingsforsikring, da du købt flybilletter og hotel til din ferie. Med en afbestillingsforsikring kan du nemlig undgå, at miste de penge, som du har brugt på flybilletter, hotel og lignende, hvis du bliver forhindret i at tage af sted på din ferie.
Med en afbestillingsforsikring kan du få dine penge tilbage, hvis du må annullere din rejse. En afbestillingsforsikring dækker nemlig typisk ved akut sygdom op til afrejsen.
Med hjælp fra din fagforening, en lægeerklæring og en afbestillingsforsikring, taber du ikke penge eller ferie på din sygdom. Og når du er blevet rask igen, kan du begynde at kigge dig om efter en ny ferierejse, som du kan glæde dig til. Men husk også at vende din nye ferieplaner med din arbejdsgiver, inden du bestiller en ny ferie.
Leave a Comment