Dette indhold er sponsoreret

Ferie er en vigtig del af ethvert menneskes liv. Ferie giver mulighed for at slappe af, rejse og opleve nye ting. Det er også en god måde at komme væk fra hverdagens stress og jag. At tage ferie giver mulighed for at komme tilbage på arbejdet med friske kræfter, et bedre humør og en større arbejdslyst. Ferie er altså med til at gøre folk bedre til at udføre deres arbejde, og dette gælder især for sygeplejersker, der har et meget ansvarsfuldt og stressende job.

Hvor meget ferie har sygeplejersker typisk på et år?

Som alle andre lønmodtagere har sygeplejersker ved lov typisk fem ugers ferie på et år. Det kan dog variere alt efter, hvad der er aftalt i de individuelles kontrakter, og hvilken overenskomst der er indgået med de individuelles sygeplejerske fagforening. Nogle sygeplejersker kan altså være berettigede til mere ferie, men det kan også være en afspejling af, hvor meget de har arbejdet i overtid. Arbejdsmiljøet for de fleste sygeplejersker er ofte sådan, at mange bliver stressede hver dag, og det tærer på sygeplejerskens helbred. Derfor er det heller ikke unormalt at se, at sygeplejersker sygemelder sig med stress.

Kan sygeplejersker vælge selv at bestemme, hvornår de holder ferie?

Sygeplejersker har ret til at vælge, hvornår de holder ferie. De skal dog sørge for at give besked til deres arbejdsgiver i god tid – typisk 3 måneder før, at de ønsker at holde ferie. Dette giver arbejdsgiveren mulighed for at planlægge vagtplanen, så der er dækning på afdelingen, så patienterne altid er under opsyn. Derfor er det heller ikke muligt, at der er en større gruppe af sygeplejersker, der tager ferie i samme periode, da det vil betyde, at der ikke er nok personale til at passe patienterne. Der er derfor tidspunkter, hvor man som sygeplejerske ikke kan tage ferie, hvis der er brug for flere hænder på hospitalet eller sygehuset, men det kompenseres på anden vis på den anden side.

Hvor ofte tager sygeplejersker ferie?

Det er ikke til at sige nøjagtigt, hvor ofte sygeplejersker tager ferie. Det er en individuel vurdering, som også skal passe med vagtplanen på arbejdet, så der altid er tilsyn til patienterne. Det stressede arbejdsmiljø på hospitaler og sygehuse medvirker dog til, at sygeplejersker ofte hurtigt bliver udkørte og derfor har brug for at tage en pause fra arbejdet. Derfor er det vigtigt, at sygeplejersker tager ferie, så de ikke skal sygemelde sig med stress i flere måneder, før de kan vende tilbage til arbejdet.

Share: