Der er mange gode grunde til at tage på kør selv ferie. Blandt andet har du mulighed for at opleve steder, som du ikke nødvendigvis ville have besøgt, hvis du havde fløjet eller taget toget. På en kør selv ferie kan du også selv sætte tempoet. Alt efter hvor skemalagt ferien er, så kan du på en kør selv ferie selv bestemme, hvor og hvornår der skal holdes et stop. Overvejer du at tage på kør selv ferie, så det er en række ting, som du bør overveje og orientere dig om, inden du starter bilen. Her får du et par kør selv ferie tips, så du kan blive godt kørende på ferien. 

Lav et budget

Det første du bør tage stilling til inden en kør selv ferie er budgettet. Hvad har du til rådighed, og hvad er du villig til at spendere på din ferie. Først når du har lagt et budget, har du mulighed for at planlægge selve turen. 

Når du skal lægge dit budget, så er det vigtigt, at du husker at inkludere brændstof, eventuel rejseforsikring, overnatninger, mad og drikke, samt penge til oplevelser. Husk gerne at beregne lidt ekstra penge ind i budgettet, så du ikke ender med, at pengene er sluppet op efter en uge eller to. 

Planlæg ruten

Når du har lagt et budget, er du klar til at planlægge ruten. Har du tænkt dig at køre gennem ét land, såsom Frankrig, så kan det være en god idé, at du undersøger og udpeger de byer og attraktioner, som du ønsker at se. Et par gode kør selv ferie Frankrig tips er først og fremmest at vælge din startposition og slutposition. Dertil kan det være en god idé at lave en prioriteringsliste over de ting, som du ønsker at se. Frankrig er et stort land, og det har mange fantastiske oplevelser at byde på. 

Hvis du hellere vil besøge en række forskellige lande i eksemplevis Europa, så er planlægning af ruten og attraktionerne ligeledes nogle efftektive bilferie Europa tips. Start ud med hvilke lande, du gerne vil besøge, og vælg derefter de ting, som du gerne vil nå at se i hvert land. Husk at overveje køretiden mellem de forskellige destinationer. På den måde undgår du, at du ikke kan nå alle destinationer på din liste. Samtidig kan du med køretiden in mente lave en realistiske liste, som passer til tidsrammen for din bilferie. 

Lav en huskeliste

Når du har lagt budgettet og planlagt ruten er du klar til at lave en huskeliste til bilferie. Start med de essentielle ting først, såsom pas, pung, euro i kontanter, forsikringspapirer, madpakke og drikkevare. Dertil kan det også være praktisk at lave en huskeliste over de ting, som skal med i kufferten af tøj og toiletsager. Rejser du sammen med din familie, kæreste eller nogle venner, så husk også lidt underholdning til bilen, når i skal ud på de lange stræk. Tag eventuelt et par rejsevenlige quizspil eller andre spil med på turen. 

Share: