Skal du bruge sommeren på at rejse, eller planlægger du en rejse til efteråret eller vinteren, hvor temperaturen falder her i Danmark? Når du skal rejse, er en af de væsentligste ting, du skal have styr på valutaen. For har du ikke styr på valutaen, bliver det svært, at opleve alt det, som er på programmet. I denne artikel præsenterer vi dig for tre ting du SKAL vide, før du begiver dig ud på din næste rejse. 

Sådan veksler du billigst i Danmark inden rejsen

I de følgende råd gennemgår vi nogle af fordelene ved at vente med at veksle valuta til efter rejsen. Men selvom det kan være en smule billigere at veksle penge når du er ankommet til destinationen, er det ikke en god idé at tage tomhændet afsted, og du bør derfor altid hæve et mindre beløb hjemmefra. 

Du kan hæve penge to steder i Danmark – hos et vekselbureau eller hos din bank. Her er grundreglen, at det er vekselbureauerne der har de bedste kurser, men det er bankerne der tager de laveste gebyrer. Husk desuden, at du altid skal tænke på valuta i god tid. Vi har nok alle sammen prøvet, at glemme bestilling af valuta indtil to dage før afrejse, og hvis bankerne og vekselbureauerne skal have en chance for at bestille din valuta hjem, bør du være ude med mindst en uges varsel. Derfor: bestil valuta i god tid, så undgår du at komme i knibe. 

Det kan være billigere at hæve penge på rejsen

Måske har du også hørt det før – det kan faktisk være billigere at vente med at hæve til, at du ankommer til din destination. Et råd er dog, som før nævnt, at du altid bør have lidt valuta med hjemmefra, så du altid har til en taxi hen til den nærmeste hæveautomat. 

Ligesom det koster et gebyr at hæve penge i Danmark, er der også gebyrer, når du hæver i udlandet. Derfor bør du altid hæve et stort beløb, så du slipper for at hæve penge løbende på rejsen. Rejser du i Asien, kan du nærmest spare penge ved at bruge automaterne, som er stopfyldte med netop den ferie valuta, du skal bruge på den pågældende destination. 

Dansk valuta eller lokal valuta?

Du har sikkert stået i netop dette dilemma før, når du har skal betale på ferien og dankortautomaten spørger dig, om du vil betale i dansk valuta eller i lokal valuta? Du skal kigge efter kurserne for at finde svaret på dette spørgsmål, men her er et godt råd, at det næsten altid er billigere at hæve i lokal valuta, og ikke i dansk. Det skyldes, at den kurs du skal betale i danske kroner, næsten altid vil være dårligere end den kurs, du ellers betaler. 

God rejselyst!

Share: